Family Activities

På sydspissen av Norge har vi tilrettelagt en opplevelsesreise for barnefamilier. Vi tar en reise fra Flekkefjord, Lyngdal, Lindesnes og til Mandal. Og her har vi mange ulike aktiviteter å tilby. Alt fra Utsikten golfpark, Flekkefjordbanen, Flipside, Gokart, Nordberg Fort, Kvåsfossen Opplevelsessenter, Sørlandsbadet, til Lindesnes Fyr, Barnas Dyrepark, Sjølingstad Uldvarefabrik og Adventure Norway. Gå ikke glipp av en innholdsrik og fantastisk opplevelse i sør.

Flekkefjord og Kvinesdal.

Den gamle Flekkefjordbanen er aktiv. Dette er en tur som gjøres med dresin fra Flekkefjord sentrum. Banen er åpen på sommeren og flere og flere finner veien til en liten drømmetur i den vakre naturen fra Flekkefjord og innover i landet mot Sira.

Utsikten Golfpark har flotte fasiliteter for både små og store. Her har de ulike muligheter for gode familieopplevelser.

Farsund og Lista.
På tidligere Lista Flyplass finner vi både Flipsidegocarte og paintball muligheter. Et lite elderado for tøffe aktiviteter. Flere ganger i året er det skate-camp på Flipside og ofte med verdensstjerner som veiledere og trenere. Vegg i vegg finner vi go carte bane og aktivitetshus med blant annet paint ball.

En av avdelingene til Vest-Agder Museumet ligger lengre inne i Lista. Det heter Nordberg Fort, og er et museum med utstillinger, cafe og flere barneaktiviteter. Norberg Fort har åpent hele året og med barneaktiviteter i ferier.

Lyngdal og Kvås.
Kvåsfossen er et laksesenter. Sommeren 2016 blir det åpnet et eget nybygg med opplevelsessenter med en liten cafe, lokaler til selskap og arrangement, utstillinger, og ikke minst en kjeller som rommer Norges lengste laksetrapp i tunnel. Her kan du se laksen svømme opp lakserappa.

Ved Rosfjorden finner vi sørlandsbadet, som er et badeanlegg med både innendørs og utendørs opplevelser. I tilknytning finner en treningsssenter, SPA og turpark med utendørs treningsfasiliteter. Turparken har også egen barneløype.

Lindesnes
Ytterst på Lindesneshalvøya ligger fyret som er Norges sørligste fastlandspunkt.Lindesnes Fyr har mye besøk året rundt. I fint vær er det en opplevelse å se utover det idylliske  havet. I uvær er det en spektakulær opplevelse. Men på fyret finner vi mange arrangementer og aktiviteter for store og små året rundt. Men litt før du kommer helt ut til Fyret så er det verdt å stoppe inneom Barnas Dyrepark som har åpent i sommersesongen. Her kommer du tett på dyrene og for de minste så er det en gøy og minnerik opplevelse å kunne holde en kanin eller klappe hesten.

Mandal og Marnardal.
På grensen mellom Mandal og Vigeland ligger en gammel fabrikk som i dag er en det av Vest-Agder Museet, Sjølingstad Uldvarefabrik. På Sjølingstad er de flinke med barneaktiviteter, de har guidet tur i fabrikken, en café og butikk. De holder åpent hele året, og i ferier så er det egne aktiviteter og arrangementer.

Ved Hesså i Marnardal finner vi et lite elderado. Her kan vi rafte, klatre, rappelere, ta en kanotur, og overnatte i telt eller lavo. Dette er et sted som er tilrettelagt for alle, så det er mulig også for familie med mindre barn å delta. Litt mer aktivt ferieopphold, men her kan en utfordre det litt ekstreme i kontrollerte former og med god veiledning fra Adventure Norway.

Got any questions?

Send request!

Other Activities

Elk safari

Rafting

Kayak course

Canoe tours

Paintball

Zip-line

Rafting for Cruise Tourists

Climbing Courses

Family Activities

Climbing and abseiling

Bushcraft